ALFI biocons participarà a la II Mostra de Bioconstrucció i Permacultura a Vilafranca

2017-04-21-PHOTO-00001799

ALFI biocons hi participarem per difondre la bioconstrucció o biologia de l’hàbitat per assolir una edificació més respectuosa amb el medi ambient i la salut de les persones.

La bioconstrucció és una disciplina que en bona part és fonamenta amb l’ús de materials naturals per a la contrucció, i que molts ens hi vam acostar per sensibilitat ambiental. Però, si bé aquesta afirmació és molt correcte, és queda curta, perquè l’àmbit de la bioconstrucció és crear espais neutres i lliures de tòxics, com els components orgànics volàtils, coneguts com COV´s, que desprenen bona part dels materials i dissolvents que tenim a les nostres llars, i contaminen l’ambient interior.

Cada vegada hi ha més gent amb malalties vinculades a romandre en espais interiors que no són prou sans.
Al Síndrome del edificio enfermo, SEE, primera malaltia diagnosticada en edificis terciaris amb problemes de ventilació, existeixen altres malalties com la sensibilitat química múltiple, SQM, relcionada amb la intolerància a l’exposició de certs productes químics o el Síndrome de sensibilitat elèctrica, SSE, o electrosensibilitat, vinculades a l’exposició de camps electromagnètics no ionitzants. Tot apunta a que el nombre de pacients va en augment, i per aquests, recòrrer a la bioconstrucció és una necessitat imperant.

La qüestió és: es tracta de persones extremadament sensibles o bé són els canaris de la mina que identifiquen uns riscos cada vegada més present en la societat?

Tal com deia Paracelso: Res és verí, tot és verí. La diferència està en la dosis.

Nosaltres creiem en la bioconstrucció com a opció de present i de futur, per minimitzar aquests riscos sobre la salut de les persones.

Si en vols saber més, vine i visita’ns!!!